Flatbreadit grillissä

Grilliherkkujen aika!

Tänä vuonna aurinkoinen sää kutsui grillaamaan jo tavallista aikaisemmin. Kun kysyin perheeltä, mitä grillattaisiin tuli vastaus heti: niitä ohuita leipiä. Flatbreadit ovatkin mitä parhainta grillattavaa, koska erilaisin päällystein niistä saa kaikkien makuun sopivaa syötävää. Meillä ehdoton suosikki on hummuksella ja nektariinisiivuilla sekä kevätsipulilla kuorrutettu versio. Kuvan leivällä on päällään lisäksi marinoituja ja grillattuja herkkusieni- sekä kesäkurpitsaviipaleita. Proteiinit tähän hyvän mielen herkkuun tuovat kikherneet, mutta esim. grillattu tofu tai halloumi sopivat niiden tilalle erinomaisesti. Kokeile vaikka vappuherkkuna!


Grillatut flatbreadit

Ohje 4:lle, 8 ohutleipää

2,25 dl vettä

3 tl kuivahiivaa tai 1/3 hiivapala

3 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä

0,75 tl suolaa

Noin 5,5 dl vehnäjauhoja + jauhoja kaulitsemiseen

Rypsiöljyä leipien pinnan / parilan voiteluun

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää 2dl jauhoista, öljy ja suola. Jos käytät kuivahiivaa lämmitä vettä hieman enemmän ja lisää kuivahiiva ensimmäisten jauhomitallisten kanssa. Lisää loput jauhot joukkoon vähitellen alustaen, kunnes saat taikinan joka irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna kohota n.30min tai kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina 8 osaan ja kaulitse jauhotetulla alustalla ovaalin muotoisia leipiä, paksuus n.0,5cm.

Kuumenna grilli tai parilapannu, voitele joko parilaa tai leipien pintaa kevyesti rypsiöljyllä ja paista molempia puolia n.2min ajan. Tiedät leivän olevan valmis käännettäväksi, kun se on kohoillut hieman ja alapinnassa on parilan tummat raidat.

Täytteet

4 nektariinia viipaleina

1 prk = 275g hummusta esim. Sevan (tai omatekoista)

2 kevätsipulinvartta renkaina

1/2 kesäkurpitsa ohuina viipaleina

8 herkkusientä viipaleina

1 valkosipulinkynsi murskattuna

1 pieni prk kypsiä kikherneitä

Tuoretta lehtipersiljaa

Viipaloi kasvikset, grillaa kesäkurpitsat sekä sienet ja halutessasi myös nektariinit. Mausta kasvikset grillatessa oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja halutessasi valkosipulilla. Voitele valmiit leivät hummuksella, levitä päälle grillattuja kasviksia ja nektariinipaloja ja ripottele päälle persiljaa sekä kevätsipulia.

Advertisement

2 thoughts on “Flatbreadit grillissä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.