Kuohuvalla aateloitu vegaaninen mansikka-limesorbetti

Vappuna kuplajuoma löytyy useimmiten lasista, mutta itse olen päätynyt kaatamaan sitä myös sorbettimassaan 🙂

Sorbetit ja jäätelöt onnistuvat toki parhaiten jäätelökoneella, mutta ilmankin niitä voi tehdä. Tämän sorbetin rakennetta pehmentää loraus Fresitaa, myös muut kuohujuomat käyvät. Fresitassa nyt toki sattuu olemaan valmiiksi oikea makumaailma tähän raikkaan kesäiseen herkkuun. Hauskaa Vappua ❤!


Vegaaninen mansikka-limesorbetti

Ohjeella tulee reilu 0,5l sorbettia

1 dl vettä

3 rkl limemehua ja n.0,5tl limen kuorta raastettuna

1,5 dl sokeria

1 dl kuohuviiniä (esim. Fresita )

5dl kokonaisia mansikoita kohmeisina

Keitä vettä, sokeria, limemehua, limenkuoriraastetta sekä 0,5dl kuohuviiniä keskilämmöllä saadaksesi siirapin, tähän menee n.7-10min. Tässä vaiheessa alkoholi höyrystyy pois. Laita siirappi jääkaappiin kylmenemään vähintään tunniksi. Mittaa tehosekoittimeen 5dl kohmeisia mansikoita (itse laitan tuoreet mansikat 1-2h pakastimeen) ja kaada päälle valmistamasi siirappi sekä halutessasi loput kuohuviinimäärästä (0,5dl) – tämä alkoholi jää valmiiseen sorbettiin. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada jäätelökoneeseen ja anna sen käydä n.20min, pakasta rasiassa (suosittelen pitämään vähintään 3h pakastimessa ennen tarjoilua). Jos teet ilman jäätelökonetta kaada rasiaan ja sekoita reippaasti n. 1-2 tunnin välein 3 kertaa rakenteen pehmentämiseksi.


Advertisement

3 thoughts on “Kuohuvalla aateloitu vegaaninen mansikka-limesorbetti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.