Vegaaninen valkosuklaa-limejäätelö

Aasialaistyylisen aterian loppuhuipennus: vegaanista limejäätelöä, chia-kookoskastiketta, mangoa, sitruunamelissaa ja mustia seesaminsiemeniä.

Olen jo kertonutkin, että tykkään kehitellä jäätelömakuja. Jopa niin paljon, että lapset ovat ehdottaneet minulle jäätelötehtaan pystytystä 😂. Ehkä pidän tämän jätskitehtailun kuitenkin vain harrastuksena. Vegaanisena teen paljon sorbetteja, mutta vegejäätelöt eivät ole aiemmin onnistuneet priimasti. Yleensä ne pakastuvat omaan makuuni liian koviksi. Bongattuani vegekaupan kondensoidun kookosmaidon, päätin taas käydä vegaanijätskihaasteen kimppuun. Vihdoin silkkisen pehmeää! Ja onnistuu myös ilman jäätelökonetta. Limejätski sopi myös erittäin hyvin aasialaistyylisen aterian jälkiruuaksi. Kondensoitu kookosmaito muuten maistuu yllättävän vähän kookokselle, eli tämä kelpaisi varmastikin myös hieman kookosta vierastavalle herkutteluun. Laitoin jäätelöön myös sitruunamelissaa, kun sitä kasvaa iso puska kasvimaalla, mutta oikein hyvää tulee ilmankin.

Kurkkaa myös blogin aiemmat jäätelöherkut limoncellojäätelö ja mansikka-limesorbetti.


Vegaaninen valkosuklaa-limejäätelö

Ohje

1 tlk (320g) kondensoitua kookosmaitoa

1 prk (2,5 dl) soijavispiä

1 tl vaniljasokeria

1,5 limen mehu

1 limen kuori raastettuna

1/3 (n. 25 g) iChoc valkosuklaalevy rouhittuna

(Muutama lehti sitruunamelissaa)

1) Jäähdytä kondensoitu kookosmaito jääkaapissa. Raasta hyvin pestyn limen kuori ja rouhi valkosuklaa.

2) Vaahdota soijavispi, sekoita siihen vaniljasokeri.

3) Kaada kondensoitu kookosmaito soijavispivaahtoon, lisää joukkoon myös limen kuoriraaste ja limemehu. Lisää myös silputut sitruunamelissan lehdet, jos haluat käyttää niitä. Vatkaa ainekset sekaisin.

4) Sekoita joukkoon rouhittu vegaaninen valkosuklaa. Pakasta sopivassa muovirasiassa. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta kannattaa jäätelöä pyöräyttää muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa. Jos omistat jäätelökoneen, sekoita valkosuklaarouhe joukkoon vasta jäätelökoneen jälkeen ennen pakastusta.

Ready to freeze! Tämä versio kävi jäätelökoneessa.


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.