Vegaaniset marengit

Kikherneliemi nousi muutama vuosi sitten useamman tietoisuuteen ruokatuotteena, jota ei tarvitsekaan vain kaataa viemäriin papupurkista. Itselleni ensimmäinen kokeilu tällä aquafaballa olivat nämä vegaaniset marengit, joita värjäsin luonnollisilla väreillä kuten mustikkajauheella. Vaikka liemi tuoksuukin hieman hernekeitolle vaahdottaessa ei näitä maistellessa uskoisi mistä ne on tehty. Itse tykkään näistä enemmän kuin perusmarengeista, mutta sellainen varoituksen sana, että kakkujen ja jälkiruokien koristeena nämä eivät toimi ihan yhtä hyvin kuin tavalliset marengit. Syy on se, että nämä ikään kuin sulavat kuorrutteen ja vaahtojen vaikutuksesta. Tai sitten pitää vain olla nopeampi syömään 😂.


Vegaaniset mustikkamarengit


Ohje uunipellilliseen marenkeja:

1dl kikhernelientä siivilöitynä
1,5dl hienoa sokeria
0,5tl mustikkajauhetta

Siivilöi liemi kikherneiden säilykepurkista / tölkistä. Vaahdota vatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää sitten sokeri 0,5dl kerrallaan aina hetken (n. 1min) vaahdottaen kunnes vaahto on marenkimaisen kiinteää. Jaa kahteen osaan ja värjää toinen niistä mustikkajauheella (sekoita jauhe vatkaimella marenkiin). Lusikoi leivinpaperoidulle uunipellille molempia värejä vierekkäin ja pyöräytä niitä lusikalla vähän sekaisin keskenään. Paista 100-110°C 1,5h. Anna jäähtyä ja laita sitten ilmatiiviiseen rasiaan, säilytä huoneenlämmössä.

Menossa uuniin! Osassa näistä värinä myös ”butterfly pea” jauhetta.

Advertisement

2 thoughts on “Vegaaniset marengit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.