Lakka-passion kääretorttu

20190415_1809214811906783481999841.jpg

Keväällä tekee usein mieli raikkaita jälkiruokia ja leipomuksia, varsinkin jos kyseessä on vähän raskaamman aterian jälkiruoka. Pashan inspiroimana kehittelin tämän lakka-passion tortun pääsiäispöytään. Vaikka usein käytänkin maustamattomia rahkoja ym. täytteissä ja lisään marjat survoksina niin tällä kertaa valitsin helpon tien ja testasin Valion uutta lakkarahkaa. Teen kääretorttupohjat aina gluteenittomina – tässä saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla – leivonnainen käy useimmille ja lisäksi mielestäni näin saa parhaan pohjan. Tällä ohjeella pohja ei ainakaan itselläni repeile juuri lainkaan. Toinen huippuvinkki (jonka sain ystävältäni n.10v sitten) on voidella leivinpaperi kevyesti rypsiöljyllä ennen taikinan kaatamista: näin ei tarvitse kiukutella pohjaan takertuneen leivinpaperin kanssa 😉.


Ohje 10:lle

Pohja

4 kananmunaa
1,5dl hienoa sokeria
1,75dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Pirkka)
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuiva aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. ”Voitele” uunipellillä oleva leivinpaperi kevyesti rypsiöljyllä jaa kaada taikina sen päälle. Paista 200°C n.10-12min uunisi toiminnasta riippuen. Pohja on kypsä, kun se on saanut kullanruskeaa sävyä pintaan. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

Täyte

2prk Valion maustettu rahka Lakka
2 passion hedelmää
2 rkl sokeria
25g voita sulatettuna
1 tl vaniljasokeria
Daim-suklaata rouhittuna (n.1/4 56g patukasta)

Kaavi passionhedelmien sisukset lakkarahkan sekaan, lisää sokerit ja Daim-rouhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voisula nopeasti joukkoon sekoittaen.

Levitä täyte pohjalle nuolijalla ja rullaa kääretortuksi. Kääri leivinpaperiin ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan ennen viipalointia ja herkuttelua.

Advertisement

One thought on “Lakka-passion kääretorttu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.