Perfect Chocolate Chip Cookies

Rapeaa, vähän sitkeää, makeaa ja vielä vegaanista. Täydellistä!

Suklaahippukeksit ovat niin suosittuja, että niihin löytyy ohje jos toinenkin. Useampaan olen kuitenkin matkan varrella vähän pettynyt. Minulle ne eivät nimittäin saa olla liian kovia 😂. Jossain kohtaa päätin myös kehittää ohjeen vegaanisiin kekseihin. Banaania sisältävät kokeilut päättyivät liialliseen pehmeyteen (tiedän, ihan vähän on perfektionistin taipumuksia…). Sitten keksin laittaa taikinaan cashewtahnaa ja johan alkoi tulla sopiva rakenne!

Tätä luotto-ohjettani varioin tarpeen ja fiiliksen mukaan. Syksyllä ja joulun aikaan laitan mukaan kuivattuja karpaloita. Rouhitut pähkinät sopivat näihin myös erinomaisesti. Jos haluaa juhlavampia, voi pinnan koristella sulatetulla suklaalla ja esim. koristerakeilla. Varoituksen sana: taikina on niin hyvää, että joskus sitä ei lasten kanssa leipoessa meinaa riittää paistoon asti 😄.


Vegaaniset suklaahippukeksit

Ohjeella 2 pellillistä / n.20-24kpl cookieta (riippuen syödyn taikinan määrästä ja keksien koosta)

200g margariinia

5 rkl cashewtahnaa (Biona)

0,75 dl soijamaitoa

2 dl fariinisokeria

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Ripaus suolaa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl (Pirkka) tummasuklaahippuja (+ 0,5 dl keksien pinnalle)

(1-1,5 dl kuivattuja karpaloita tai rouhittuja pähkinöitä)

Valmistus:

1) Sulata margariini kattilassa. Sekoita joukkoon sokerit ja cashewtahna. Anna jäähtyä hetki.

2) Lisää seokseen soijamaito. Sekoita sitten joukkoon kuivat aineet muutamassa erässä suklaahippuja lukuunottamatta.

3) Mikäli taikina on vielä selkeästi lämmintä, anna sen jäähtyä lisää (hetki jääkaapissa / ulkona jos viileää nopeuttaa prosessia). Älä kuitenkaan jäähdytä taikinaa kylmäksi asti, koska sitten suklaahiput eivät sekoitu siihen. Hieman kädenlämpöistä haaleampi on sopiva. Sekoita suklaahiput joukkoon.

4) Ota taikinaa hieman golfpalloa pienempi pala, pyöritä se tasaiseksi ja painele leivinpaperoidulle uunipellille pyöreäksi keksiksi. Toista kunnes taikina loppuu. Halutessasi voit painella suklaahippuja vielä keksien pintaan.

5) Paista 200°C:ssa 10-12min.

Karpaloversiot
And that’s the way the cookie crumbles! Takana soijamaitoa kyytipojaksi 😋
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.