Villiä ruokaa

Nokkossipsit

Kesä on villiä aikaa ruokien suhteen. Meillä puoliso jopa välillä kysäisee ruokapöydässä: ”Olethan varma, että tämä on syötävää?” Hortoillessa kuten sienestäessäkin pitää toki tietää mitä kerää, mutta onneksi on muutamia helppoja ja varmoja kerättäviä kuten nokkonen ja kuusenkerkät.

Kuusenkerkistä olen tehnyt pannacottaa Maku-lehden ohjeella sekä keitellyt siirappia, jota olen syönyt mm. ruis-kaurapuuron ja viilin kanssa. Ihana on myös Viimeistä murua myöten -blogin pitäjän Saaran kuusenkerkkäpesto.

Pannacottaa, kerkkiä ja orvokkeja

En enää kasvata pinaattia kasvimaalla, kun totesin että voin ilman kasvatusvaivaa kerätä pakkaseen luonnon kasvattamaa nokkosta. Viljelylaatikot voi käyttää nyt muihin kasveihin 😊. Nokkosesta saa myös hyvää pestoa, mutta eniten teen siitä lettuja ja keittoa. Nokkossipsit ovat hauskaa vaihtelua lehtikaalisipseille ja niillä voi myös koristella kesäisiä ruoka-annoksia.

Helpoimmillaan villivihannekset ovat sellaisenaan tai kevyesti pannulla öljyssä pyöräytettynä salaateissa tai leivän päällä. Vuohenputki, maitohorsma ja voikukan lehdet ovat hyviä näihin tarkoituksiin.

Nuorta maitohorsmaa, peltokanankaalta ja poimulehteä rieskan päällä

Nokkossipsit

1 pellillinen

5dl nokkosen lehtiä huuhdeltuna

2-3rkl rypsiöljyä

0,5-1tl suolaa / sormisuolaa

1) Pyörittele öljy kulhossa huuhdeltuihin nokkosen lehtiin.

2) Levitä lehdet paperoidulle uunipellille ja ripottele päälle suolaa.

3) Paista 190°C 4-6min. Tarkkaile etteivät lehdet pala.

4) Anna jäähtyä hetki ja kerää sitten lehdet irti paperista.


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.