Kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Mozzarella sopii muidenkin kasvisten kanssa salaattiin kuin tomaattien. Talvella yhdistelin sitä vuonankaalen ja päärynän kanssa, kevääseen ja kesään se hyppää kesäkurpitsan ja villivihreiden kera. Ohjeessa on varsin runsaasti suolaa, mutta sitä saa vähennettyä huuhtaisemalla aineksia halutessaan suolapehmennyksen / marinoinnin jälkeen. Idea tähän reseptiin on vanhasta Maku-lehdestä, muistaakseni mahtavan Ravintola Grönin keittiömestarilta. Harmillisesti kyseinen lehti hukkui jonnekin ennen kuin sain ohjeen itselleni ylös ja siten piti pelkän mielikuvan avulla miettiä miten salaatin tekisin (en netistäkään ohjetta löytänyt).

Villiyrttien ja villikasvisten aikaan minussa herää joku metsästäjä-keräilijä ja sitä intoa riittääkin sitten suppilovahveroihin ja ensilumiin asti. Asun onnekkaasti luonnon helmassa ja puhtaita herkkuja alkaa löytyä jo oman tontin rajalta (jos kasvimaata ei nyt lasketa, se on tontin rajojen sisällä 😂). Puhdasta ilmaa, luonnon ääniä, tuoksuja ja ihania värejä – villiruuan kerääminen on jo itsessään ruokaa kaikille aisteille. Kannattaa kokeilla hortoilua!


Kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Ohje 4:lle alkupalana

1 isohko kesäkurpitsa

2 palloa mozzarellaa

Oliiviöljyä

1,5 rkl karkeaa suolaa

Mustapippuria myllystä

1 keskikokoinen valkosipulinkynsi tai karhunlaukkaa

Kourallinen basilikaa

Poimulehteä tai muuta villisalaattia, syötäviä kukkia

1) Valmista yrttisuola: laita mortteliin kourallinen basilikaa, valkosipulinkynsi ja karkea suola. Työstä tasaiseksi ja sekoita joukkoon muutama kierros mustapippuria myllystä. Huolehdi, ettei suolasta jää isoja kiteitä, niitä ei ole kiva syödä.

2) Pese kesäkurpitsa ja höylää siitä juustohöylällä pitkiä siivuja. Ripottele hieman valmistamaasi yrttisuolaa 8 siivun päälle ja jätä ne pehmenemään huoneenlämpöön.

3) Kuumenna uuni 100°C. Laita loput kesäkurpitsasiivut maustamattomina leivinpaperoidulle pellille uuniin n.tunniksi / kunnes rapeita. Irrottele varoen paperista – jos siis haluat kokonaisia lastuja 😊

4) Paloittele mozzarellat 4 osaan (yht. 8 palaa). Hiero valmistamaasi suolaa kevyesti niiden pintaan ja laita jääkaappiin maustumaan kesäkurpitsalastujen valmistumisen ajaksi. (Suolaa voi jäädä yli.)

5) Huuhdo ja/tai kuivaa pehmenneet kesäkurpitsasiivut. Pyyhi ylimääräiset suolat mozzarelloista ja kääri palat kesäkurpitsasiivuihin.

6) Asettele vadille kesäkurpitsakääröt, villivihreitä ja kesäkurpitsalastuja. Lorauta päälle hyvälaatuista oliiviöljyä ja koristele syötävillä kukilla.

Tässä versiossa mukana pannulla pyöräytettyjä maitohorsman versoja

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.