Cheesecakepiiras

Halusin piiraan sekä juustokakkua, joten päädyin yhdistämään nämä kaksi

Aurinkoiset kesäpäivät ovat täällä! Vaikka talvesta ja lumesta tykkäänkin, niin kyllä tämä kesän läheisyys sytyttää eloon.

Kotimaisia marjoja ei vielä saa, mutta muuten kesäruuat ovat heti löytäneet keittiöön. Grillattukin ollaan jo useamman kerran. Viime viikolla tuli kehitettyä kiva lohiruoka grillissä, siinä makuja toivat soija, wasabisesaminsiemenet ja riisiviinietikka. Kunhan saan kuvat tästä niin yritän laittaa jakoon tuohon ohjeen. Vegegrillaukseen suosikki täällä on ollut misomunakoiso, oi nam.

Jälkkäripuolella kesä maistuu eniten jätskiltä, joka on ehkä yksi lemppariherkuistani. Nyt teki kuitenkin mieli juustokakkua, mutta aika oli rajallinen. Lisäksi olin haaveillut key lime pien leivonnasta, mutta minulla oli vain yksi lime – siihen olisi tarvittu kolme. Näin se sitten syntyi, limellä maustettu ja marjoilla kruunattu juustokakkupiiras. Ohje alla, olkaa hyvät 🤗.


Cheesecakepiiras

Pyöreään piirasvuokaan n.8:lle

Pohja:
150g digestivekeksejä
75g margariinia tai voita

Murskaa keksit ja sekoita muruun voisula. Painele piirasvuuan pohjalle ja reunoille. Laita uuni lämpenemään 175°C.

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
0,75dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 limen kuori raastettuna
Vajaa 0,5dl limemehua

Pese lime ja raasta sen kuoren vihreää osaa. Purista limestä mehu, itse käytin n.3rkl eli 0,45dl. Sekoita tuorejuustoa kulhossa sähkövatkaimella n. 1min. Lisää munat, sokerit ja limen mehu sekä kuoriraaste, sekoita tasaiseksi. Kaada keksipohjan päälle ja paista 40-45min. Jäähdytä ensin 1h huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa pari tuntia (tai jos kiire n.1h pakastimessa). Koristele marjoilla ja tomusokerilla 🍓.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.