Sunnuntain suklaahippuvohvelit

Viikonloppuvieraita tai ihan omaa perhettäkin voi joskus säväyttää aamiaisella

Ensin syntyi päätös paistaa vohveleita kiireettömänä sunnuntaiaamuna. Sitten tyttäreni pyysi laittamaan niihin suklaahippuja. Laitoin toki. Paiston jälkeen tuntui, että banaanisiivut sopisivat suklaahippuvohveleihin, niitä siis päälle. Jotenkin tuntui myös, että suklaakastike toimisi banaani-suklaavohveleilla, joten tein äkkiä sitäkin. Kuvausta setittäessä kasan päältä tuntui puuttuvan jotain ja mikä nyt paremmin sopisi kuumien suklaahippu-banaanivohvelien kanssa kuin vaniljajäätelö 🙈😂. Tässä kävi siis kuten itselleni usein keittiössä käy – innostuin ja idea jalostui tehdessä.

Oma vanha vohvelirautani ei tee kovin valokuvauksellisia kauniita vohveleita, mutta en ole raaskinut ostaa uuttakaan, kun se kerran toimii. Yhden keittiöön liittyvän heräteostoksen tein pari päivää sitten: ostin sydändonitsipellin. Katsotaan saisiko sillä tehtyä ystävänpäiväksi jotain kivaa 💕. Menevät taas herkkujen puolelle nämä postaukset, mutta lupaan jakaa lähiaikoina myös jotain terveellistä 😂. Täytyy tosin todeta, että herkut saavat helposti moninkertaisesti enemmän katsojia tilastojen mukaan. Tähän liittyy varmaan se, että varsinkin arjessa moni pyörittää niitä tuttuja ja turvallisia perusruokia. Jossain oli, että suomalaiset tekevät keskimäärin yhdeksää eri ruokaa viikosta toiseen. Se tuntuu itsestäni todella pieneltä määrältä! Omassa ja monissa muissa ruokablogeissa on varmasti testattuja nopeita arkiruokia näiden herkkujen rinnalle, kannustan kokeilemaan ❤.

Toivottavasti fudgekuorrutetut vadelmabrowniet ovat onnistuneet keittiöissänne, se näyttää olleen viime päivinä erittäin katsottu ohje, kiitos siitä 😘.


Suklaahippuvohvelit

N. 4:lle / n.12kpl vohveliraudasta riippuen

2 kananmunaa

2,5 dl maitoa

3,5 dl vehnäjauhoja

1-2 rkl sokeria

1tl leivinjauhetta

0,25tl suolaa

0,5 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita

1 dl vichyä (olen hätätilassa tehnyt myös sitruunavichyllä ja tuli hyvää niinkin)

N. 0,75 dl Pirkan tummasuklaahippuja

Juoksevaa margariinia tai muuta rasvaa paistamiseen

Lisäksi: 2 banaania siivutettuna, suklaakastiketta, vaniljajäätelöä, esim. pekaaneja koristeluun

1) Sekoita kanamunat ja maito vispilällä.

2) Lisää kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja sekoita.

3) Lisää juokseva margariini/voisula ja sekoita. Viimeisenä pyöräytä taikinaan vichyvesi.

4) Kuumenna vohvelirauta. Voitele pinnat ja paista taikinasta vohveleita (2-3min).

5) Viipaloi banaanit. Jos sinulla ei ole valmista suklaakastiketta voit tehdä sitä sekoittamalla 100g rouhittua tummaa suklaata 1,5dl kuumaan kermaan (ruokakermakin käy).

6) Viipaloi vielä jäätelö / pyöräytä siitä palloja ja tarjoa herkku joko annoksina tai tornina 😋.


Advertisement