Schwartzwaldin pavlovat

Unelmaista marenkia, tummaa suklaata ja kirsikkaa

Kirsikka on kesäherkku, jonka kanssa oma rakkaussuhteeni on kestänyt varsin vähän aikaa. Aiemmin leivoin kirsikkaherkkuja lähinnä, koska mieheni pitää niistä. Sitten kehittelin Schwartzwaldin kääretortun, jonka myötä aloin itsekin myöntyä kirsikkafaniksi. Nämä saman makuteeman pavlovat ovat astetta helpompia tehdä, mutta jaan tuon tortun ohjeen teille myös kokeiltavaksi, kun ehdin. Tämä ohje sisältää kananmunaa, mutta pavlovapohjat voi tehdä myös vegaanisina kikhernelientä käyttäen, ohjeen löydät esim. Chocochili-blogista. Tuolloin suklaamoussekin kannattaa tehdä soijavispiin ja jättää ruby-suklaa pois koristeista, jolloin koko herkku sopii vegaaneille.

Tällä kertaa laitoin marenkimassaan pienen lirauksen etikkaa, joka on klassinen marengin ainesosa, mutta yleensä teen ilman. Suoraan sanoen, en ole huomannut isompaa eroa. Tärkeämpää on mielestäni tuntea oma uuni ja säädellä paistoajalla marengin rapeusastetta. Ohjeesta jää yli kaksi keltuaista, käytä joko voiteluun muussa leivonnassa tai vaikkapa suklaafondanteihin 😋.

Sää ei ole juuri nyt kesäinen, mutta kaipa se aurinko taas kohta alkaa pilkottaa. Ihania kesähetkiä kaikille joka tapauksessa ❤


Kirsikka-suklaapavlovat

Ohje 5:lle

Pienet pavlovat

2 keskikokoista – isoa kananmunaa -> vain valkuaiset tarvitaan tähän

1,25 dl sokeria

1tl maissitärkkelysjauhoa

1tl vaniljasokeria

(0,5tl etikkaa)

3-4 palaa tummaa suklaata sulatettuna

1) Erottele munista valkuaiset ja vaahdota ne vatkaimella kuohkean valkoiseksi vaahdoksi.

2) Sekoita sokeriin maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää tämä kolmessa osassa valkuaisvaahtoon aina välillä reilusti vatkaten. Vaahdon tulisi olla kiinteä, mutta silkkinen rakenteeltaan. Sekoita lopuksi vaahtoon etikka, jos haluat käyttää sitä.

3) Nostele vaahdosta viisi kekoa leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä niitä hieman lusikalla n.10cm halkaisijaltaan oleviksi. Valuta päälle vähän sulaa suklaata ohuena nauhana niin että marengin päällä on suklaaraitaa.

4) Paista 100 asteisessa uunissa 1h15-25min. Parhaimmillaan marenki on pinnalta rapeaa, mutta sisältä hieman venyvää. Marengit voi säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviissä purkissa eli ne voi tehdä etukäteen.

Kirsikkamurska

1dl kirsikoita, kivet ja varret poistettu

2tl sokeria

1rkl kirsikkalikööriä

1) Laita kaikki aineet mortteliin ja survo murskaksi. Voit myös hienontaa kirsikat veitsellä ja sekoittaa sitten muut aineet joukkoon.

Helppo suklaamousse

2dl kuohukermaa

100g tummaa suklaata

1) Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen.

2) Vaahdota kerma ja sekoita sulanut (ja mielellään hieman jäähtynyt) suklaa joukkoon.

Kokoaminen ja koristelu

Nosta / valuta kirsikkamurskaa marengin päälle ja lisää sen päälle suklaamoussea isolla lusikalla nostaen tai pursottaen. Suklaamoussen päälle voi vielä laittaa lusikallisen kirsikkamurskaa valumaan. Koristele kokonaisilla kirsikoilla ja halutessasi myös raastetulla ruby-suklaalla ja ruusunterälehdillä. Tarjoa pian, sillä pavlovamarenki vettyy ja sitkistyy täytteiden alla.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.