Burrataa ja marinoituja minitomaatteja

Pehmeän juuston ja makeiden tomaattien taivaallinen yhdistelmä

Juuri päättyneenä vuonna sain tietää olevani osin italialainen. Joku isomummuni (tai isopappani, mutta veikkaan yhtä tummaa ja pientä mummua) vanhemmista on ollut sieltä kotoisin. En ole saanut selville mitään tarkempaa, koska niin… tätä italialaista ei ole selvästikään kirjattu kirkonkirjoihin. Ehkäpä tämä sitten selittää tulisen rakkauteni italialaiseen ruokaan sekä muutaman muun piirteen siinä sivussa. Nekin liittyvät osin tulisuuteen 😂.

Mozzarella erilaisten tomaattiviritysten kanssa on yksi ikisuosikeistani. Kesällä insalata capresea kuluu viikottain. Mozzarellaan liittyy myös yksi voimakas ruokamuisto. Söin kuuman kesäpäivän kääntyessä iltaan friteerattua mozzarellaa tuoreiden tomaattien kanssa luostarin kupeessa Firenzen lähellä. Se oli yksinkertaisuudessaan taivaallista. Toivottavasti tämä uusi vuosi tuo meille kaikille ihania ruokamuistoja!

Lihareseptejä en sinänsä jaa (joskin kalaohjeita on jatkossa tulossa), mutta vinkkinä: leivän sijaan alkupalan pohjana voi käyttää uunissa rapeaksi paistettua prosciuttoa. Tämä vaihtoehto sai perheeni lihansyöjiltä suoranaista ylistystä.


Crostini con pomodorini e mozzarella

Alkupaloiksi 4:lle

1/2 patonki tai 8-12 pientä siivua (ei haittaa vaikkei patonki olisi ihan tuore) + oliiviöljyä

1 pallo mozzarella di bufalaa

1/2 rasia (n.125g) hyviä miniluumutomaatteja

Basilikan lehtiä

Tomaattien marinadiin:

2 rkl laadukasta extra virgin oliiviöljyä

2 tl tummaa balsamicoa

1/4 tl raastettua/murskattua valkosipulia

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

Mustapippuria myllystä

1) Laita uuni lämpenemään 200°C.

2) Leikkaa minitomaatit kuutioiksi. Sekoita marinadi kulhossa ja pyörittele tomaattipalat sekaan maustumaan.

3) Viipaloi patonki n.2cm siivuiksi ja laita leivinpaperoidulle pellille. Pirskota päälle oliiviöljyä. Jos olet valkosipulin ystävä voit sipaista leiville vähän sitäkin.

4) Paahda leipiä uunissa n.5min tai kunnes niissä on kullanruskeaa sävyä.

5) Revi leiville burrataa ja nosta lusikallinen marinoituja tomaatteja. Lientä saa tulla mukaan.

6) Koristele basilikalla.


Advertisement